přidáno: 28. 02. 2019

Ve čtvrtek 14. února proběhl na zámku Dobříš první ročník vyhlašování Ceny Hanzelky a Zikmunda za Cestopis roku. Slavnostní večer byl uspořádán jako pocta panu Miroslavu Zikmundovi u příležitosti jeho stých narozenin, které oslavil právě před čtrnácti dny. Celý večer zároveň probíhal i v přímém přenosu Českého rozhlasu – Radiožurnál. Pokud jste tento večer nezažili ve vyprodaném sále a ani neposlouchali v přímém přenosu, máte jedinečnou možnost podívat se na sestřih z tohoto večera!

1
První ročník vyhlašování o cestopis roku (foto: Tomáš Kozohorský)

První ročníkem Ceny Hanzelky a Zikmunda provedla paní Zdeňka Žádníková spolu s panem Vladimírem Krocem. Během večera se však představili i další významní čeští umělci, mezi kterými nechyběl zpěvák Tomáš Klus a jeho manželka Tamara Klusová, ale i skupina Tam Tam Batucada pod vedením Miloše Vacíka nebo Ivan Hlas Trio.

content 2

V rámci večera bylo předáno hned několik cen

Jako první došlo k vyhlášení fotografické soutěže Cestopisná fotografie roku. Porota vybírala z více než tisíce snímků, z kterých nominovala finálních šest. Vítěznou se stala fotografie od pana Petra Vydry Čekání na Příliv. Cenu Hanzelky a Zikmunda za instagramovou fotografii roku si převzal pan Marcel Konečný za jeho snímek Madagaskar! Cena byla také předána za nejvíce půjčovaný cestopis minulého roku v knihovnách, kterým se stal „Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii“ od pana Ladislava Zibury. Cenu za nejlepší rozhlasovou reportáž pak získal pan Jan Šmíd, dlouholetý zahraniční zpravodaj, dnes zpravodaj České televize ve Francii a cenu za digitální rádio přebral v zastoupení šéf zahraniční redakce Českého rozhlasu, pan David Koubek.

content 3

Kdo vyhrál hlavní cenu?

Cenu večera si převzala paní Ina Píšová, která se tak stala vítězkou hlavní kategorie prvního ročníku udělování Ceny Hanzelky a Zikmunda za cestopis nazvaný „Transsibiřská odysea“.

Originál článku zde http://www.dobrisskoaktualne.cz/kultura/akce-pro-verejnost/video-cena-cestopis-02-19

Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání