Vlahé letní večery mají svůj nespor­ný potenciál zrychlit tepovou frek­venci. Vůně rozkvetlých lip zasní i nejpragmatičtějšího analytika pod sluncem. 810

Snílci se ráchají v tetelivě teplém vzduchu a baží po lepších zítřcích. Po dvojce růžového Moravia rosé se život zdá být ještě o něco lepší, než je.

Děti zpravidla na vaše rozpoložení kašlou a v nejlepším potřebují buď čurat nebo zahlásí onu smrtelnou větu: "Mamíí, já se nudíím!" A vy se je marně snažíte přesvědčit o své nutné potřebě momentální levitace. Jen tak sedět, mlčet, o ničem nepře­mýšlet, nic neplánovat, nic a nikoho NEHLÍDAT, vyřadit střeh na neutrál. Ještěže je to na světě tak pěkně zařízeno, že ženy umí dělat víc věcí najednou. Pro lidstvo je to záchra­na. Jistá maminka zvládla v jedné chvíli bezpečně a pomalu parkovat, telefonovat, podávat flaštičku, platit za parkovné a slibovat kabelku Hanna Montana, přestože ten americký idol z duše nesnáší. Je pravdou, že ona mateřská multifunkčnost se mů­že lehce negativně projevit posléze i v partnerském vztahu, kdy na pro­nesenou větu "Zlato, sluší ti to..." nebo ještě lépe "Zlato, miluju tě..." - dotyčná, díky přímému rodičov­skému zatížení zcela pochopitelně odvětí: "Ano, to vím, díky, já tebe taky, takže to platí, jasně, prosím tě do školky zítra musíš ty, a nezapo­meň na ten babiččin svátek!"

Takže, milé dámy, pokud to jde, tré­nujte alespoň trochu toho nicnedělá­ní, někam s sebou flákněte a inhalujte lípu. Neztraťme chuť léta, chuť povídat si, milovat a sdílet.


Zavřu oči

Ale spánek nepřichází

Moje ruce

Bloudí mi po vlastním těle

Rozpálené celé

Jak netrpělivý milenec

Letní večer je nepřítel

Protože tu nejsi

A nebudeš

Kašlu na ten tetelivý teplý

Vzduch

Tu všeslibující vláhu

Která je jalová

Mně, teď a tady

Zbyla jen touha ošklivá

Foto Michaela Fleureislová

Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání