Dům už jsem dodělala.

    Teď rekonstruuju tělo.

 

Zdeňka Žádníková (32) je prototypem ideální ženy. Vyznává zásady zdravé stravy, ale manželovi klidně dopřává guláš s knedlíkem. Těsně před porodem organizovala poslední dodělávky při stavbě rodinného domu.
     Hraje roli Ivanky v seriálu Rodinná pouta a stíhá i představení v Dejvickém divadle přesto, že má doma teď už půlroční miminko.

  • Nebudu se ptát na to, jak to všechno stíháte a zvládáte. Ale zajímá mě, jestli je vaše hyperaktivní povaha konečně spokojená?
     „No...Kdyby se našlo něco zajímavého, vůbec by mi to nevadilo. (směje se Zdeňka). Když vás něco baví, čas a zátěž vnímáte jinak, než když něco děláte jen proto, že musíte. Pokud by mi tedy někdo řekl, že má pro mě v divadle krásnou roli , okamžitě volám: JO.
 
  • Prožíváte první měsíce mladší dcery Janičky stejně, jako před třemi lety období se starší Andrejkou?
 
    Teď už jsem matka poučená, nejančím a nehroutím se. Přijde mi legrační, jak jsem tenkrát skoro nic nezvládala. Paradoxně se dvěma holčičkami stihnu asi třikrát tolik, než když jsem měla jen jednu. Už se mi nestává, že bych byla ještě ve čtyři hodiny odpoledne v noční košili a neučesaná a nemám pocit, že by mi nestačilo ani 48 hodin na jeden den. S Andrejkou bylo nemyslitelný, že bych už v devět ráno byla na tréninku. Teď ráno všechny vzbudím, udělám snídani, holky nacpu do auta a během pár minut frčíme. Kdyby mi někdo před rokem říkal, že 18. června porodím a 6. srpna už budu točit další díly seriálu, vysmála bych se mu. Ale teď říkám, že všechno je možný. Celý život se vám posouvají hranice. A když se vám narodí dítě, začínáte zase od začátku,postupně zjišťujete, co si s mrnětem můžete dovolit. Těší mě, že se doba mění a všichni respektují děti a nevnímají je jako tzv.hlasitý problém. Protože Jana se mnou od pěti týdnů prožívá úplně všechno. Natáčení (Janička hraje Zdeňčina seriálového synka Štěpánka – pozn.red.), rozhovory, focení, zkoušky, už se stalo i to, že během představení v divadle spinkala v šatně. Všechno ji baví a je pořád klidná a hodná. Je to dítě za odměnu. Máme ji trochu jako reklamu na mateřství. Většina z mých bezdětných kolegů nebo přátel mi říká, že až jednou bude mít dítě, tak přesně tohle. Protože je krásný, tichý, komunikativní, usmívá se a neřve.

  • Dceru jste pojmenovala podle Karafiátových Broučků. Proč?
     Protože Broučci jsou na sebe hodní. A Janinka byla ze všech nejhodnější. Jako bychom tušili, jak hodné se nám narodí dítě. 
 
  • Letos zažijete první Vánoce s Janičkou, ale taky v novém domku. Jak se na ně připravujete?
     8 stupňů Celsia mi zatím Vánoce moc neevokuje, ani koledy jsem si ještě nezačala pouštět. Na svátky se nejvíc těší asi Andrejka. Je teď permanentně velmi hodná, protože tuší, že jde do tuhého. Vždycky, když chce něco provést, tak se zarazí, a řekne: »No jo, to by se ježíškovi možná nelíbilo« a my máme vystaráno. Takže já mám teď dvě nejhodnější holky pod sluncem. Jednu proto, že je ještě kojenec a druhou pro to, že má ježíška v zádech. Ale já se netěším až na ty klasické svátky. Radost mi udělalo třeba to, že jsme 5. prosince dělali dětem ve školce  Mikuláše, čerta a anděla. Ve svých svatebních šatech, které se k tomu účelu perfektně hodí...
 
  • Neříkají vám občas kamarádky, že anděl je váš manžel?
     Manžel byl zrovna za čerta.A poslouchal anděla na slovo, takže jsem si tu situaci velmi užívala. Kdy se nám to stane v reálu, že ano. Kromě Štědrého dne se těším na 27. prosince. S flétnovým kvartetem Syrinx pořádáme koncert pro naše přátele a sousedy v našem obýváku. Vstup je v lodičkách a společenských šatech, takže provětráme plesové garderoby. Máme  výborné sousedy, tak jsme se rozhodli založit pár tradic. Například Ligu v Člověče, nezlob se, v létě turnaj v petanque a tak.

Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání