"Na porodní sál s dokonalým make-upem" 

 

 
 
Zdeňce Žádníkové-Volencové (31) fandí jako Ivance v Rodinných poutech nejen divačky, ale podle průzkumů  sledovanosti i muži. Ti ale u Zdeňky nemají šanci - právě  hraje svoji největší roli, roli čerstvě dvojnásobné matky.

Před necelými třemi měsíci přibylo za  asistence tatínka Radka (34) do rodiny  Žádníkových ke čtyřleté Andrejce novorozeně Janička. Pojmenovali ji podle Karafiátových  Broučků. Jméno připravené pro chlapce  nechce Zdeňka prozradit, protože podle  hesla "do třetice všeho dobrého" plánuje ještě  jednoho potomka. Může si to dovolit, obě  holky se chovají jako hodní a rozumní andílci.  Pokud by vás zajímalo, jak vypadá tříměsíční  Janinka v akci, zapněte si v televizi seriál  Rodinná pouta. Oblečená do chlapeckých  modrých dupaček tu ztvárnila syna Ivany  Kučerové-Hruškové (v reálu vlastní mámy  Zdeňky) Štěpána.
 
Musím říct, že jste velmi zbujněla  v oblasti hrudníku.

Že jo! Manžel mi dokonce říká, že jsem  jeho Pamela Anderson. Sice by to mohla  být lichotka, ale nehýřím zrovna nadšením,  protože vím, že je na modrooké blondýnky,  což já skutečně nejsem.

Musela jste si pořizovat větší  garderobu?

Tak prvních čtrnáct dní jsem strávila v noční  košili. Člověk je takový zdrchaný a já nejsem  bohužel ten typ ženy co porodí a za týden se  vejde do všech kalhot. Tak kolt nosím takové  věci ze svého šatníku, které mi padnou.

Ale rodit jste prý jela celá  vyparáděná? 

Termín porodu jsme měli ve čtvrtek, ale to  byla dotočná Rodinných pout, takže Janička  vzorně počkala. V sobotu jsme byli pozváni  do Plzně na svatbu, která byla proložena  fotbalovým zápasem s Ghanou. I tentokrát  Janička posečkala, věděla asi, jak moc se chce táta koukat. No a v deset večer jsme jeli z veselky rovnou do porodnice. Nikdy v životě  by mě nenapadlo, že půjdu na porodní sál s dokonalým make-upem.

Nejspíš vám lidi gratulují na každém  kroku, že?

Já teď mezi lidi moc nechodím. Okolí celkem  respektuje, že mám trošičku náročnější  období, a nechává mě být. Ale pochopitelně  jsem dostala spoustu SMS. Třeba od celé  rodiny Rubešů z Pout. Byly velmi rodinné,  protože už k sobě za ty dva roky spolupráce  máme blízký vztah. A z nové produkce seriálu  za mnou osobně přijeli s velkou kyticí růží.  Ten den byl zas zrovna nějaký rozhodující  fotbalový zápas. Jak tam vedoucí produkce  Aleš Týbl stál s kytkou v ruce, úplně jsem  viděla, jak mu na čele běží: Jsme strašně rádi,  ale já už MUSÍM na ten fotbal. Ale o to víc mě potěšilo, že za mnou ten lán cesty až do  Dobříše jel.

Jak zvládá příchod dalšího dítěte do  domácnosti první dcera Andrea? 

No, Andrej, jak jsme ti to říkali? (obrací se  na kreslící si dceru, která spustí. "Mám  malou sestřičku a ta jenom čůrá, kaká a papá.  Je to nuda, ale věděla jsem to předem."  Skloní hlavu zpět ke kreslení a začne si  prozpěvovat právě vymyšlenou písničku.) 

Jste příznivkyně kojení?

Chtěla bych kojit co nejdéle. Andreu jsem  kojila čtrnáct měsíců, tak uvidíme. I když...  někdy ji kojil manžel.

Prosím? 

Když bylo Andrejce sedm měsíců, zkoušela  jsem Kouzelnou flétnu. Můj muž si udělal  velkorysou dovolenou, dopoledne byl s Andrejkou on a já jezdila autobusem z Mníšku zkoušet do Prahy. Vždycky na  začátek zkoušky jsem si nařídila budík,  který znamenal kojení. Po zazvonění  jsem věděla, že mám půl hodiny na to, dojet na Smíchovské nádraží a pak  domů, kde na mě čekalo hladové mimino  s hladovým tatínkem. No a na procházce  jsem pěkně kojila. Pak ale přišla večerní  představení. Naštěstí byla Andrejka hodné  dítě, které si vzalo mléko jak ode mě, tak  z flaštičky. Odstříkávala jsem do vyvařené  přesnídávkové skleničky, pak to zamrazila  a tatínek večer kojil. Vždycky se na to těšil,  strašně ho to bavilo. Bral to úplně přirozeně  a to bylo pro mě důležité.

Dnes také odstřikujete?

Ne, neodstřikuju, ze mě to teče samospádem.  Mám narvaný mrazák, jsem taková mlékárna  Madeta.

Chutí už jste se zbavila?

Za celé těhotenství jsem se přejedla celkem  třikrát. Z toho jednou jitrnicemi. Nevím, kde  se ve mně vzala chuť na jitrnice, ale už je zas aspoň na patnáct let nemusím. V šestém  měsíci jsem to přehnala se sushi a na konci  těhotenství rýžovým nákypem s meruňkami.  Po každém takovém výpadku jsem se pak  dvanáct hodin nehýbala.

Umíte si představit, že byste byla tři  roky doma na mateřské?

To teda neumím. Na konci srpna hrajeme  v Lesním divadle v Řevnicích Kouzelnou  flétnu, kde zpívám. Vracím se do dvou  představení, ale zkoušet do konce roku  nebudu. To je teď časově příliš náročné.  Nemůžete chtít všechno. Radši jsem nikomu  nic neslibovala, nevěděla jsem, jestli se mi  nenarodí raubíř. Takovýhle štěstíčko jsem  ale nečekala. Janinka je hodná, šetří nás a profesionálně zvládá i natáčení třetí řady  Pout.

Lenka Jindrlová



Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání