Zdeňka Žádníková:  Moje rodinné štěstí


Zdeňka (31) s Andrejkou (3,5) nás uvítaly v krásných šatech, které měly ten  den premiéru. Holky se navzájem pěkně nalíčily. Pak už mohlo nastat velké  focení, na které se malá parádnice už několik dní tolik těšila...

Zdeňka se vdávala v době,   kdy čekala Andrejku. Tvrdí, že kdyby nepotkala toho pravého, je určitě ještě  svobodná, singl a bez dětí. Ale  Radek je hodný táta. V červnu se  rodině Žádníkových narodí druhé miminko.

Ještě nedávno jste další dítě  neplánovala.
"Věřím, že dítě si svoje rodiče vybírá. Tak si nás naše další miminko vybralo. Nebylo to úplně  plánované, ale jsem moc ráda.  Nás třeba napadne, že miminko  ano, a najednou zjistíme, že už  jsem těhotná. Už máme vždycky  zaděláno. (smích) 
Můj muž se na  mě zřejmě podívá delším pohledem a je to."

Andrejko, chceš ségru, nebo  bráchu?
"Já chci ségru a taťka bráchu." 
Image
  
Andrejka byla s maminkou na  ultrazvuku a prý miminko i viděla.
"Máme skvělého primáře  Chmela a doktora Vlka," líčí  Zdeňka. "Andrejka se ho zeptala: ,Už jsi sezlal babičku?` "

Je průbéh druhého těhotenství stejný?
"Mám méně času si ho užívat  a zároveň se tolik nepozoruju, což  je výhoda."
Image

Byl to taky váš nápad. "Trochu jsem využila té její touhy po panence. A ještě jedna věc  funguje  stoprocentně - když sebou Andrejka řízla v obchodě na  zem a dupala, že něco chce, začala jsem se smát: ,Andrejko, ještě  támhleta paní tě neslyší, no přidej  a až dokončíš ten výstup, tak já  jsem u pokladny. ` A odešla jsem.  Zabralo to okamžitě. Četba odborné literatury se pro tentokrát  vyplatila. Doporučuji!"      Andrejka uspává svoji Anabelku, panenka pláče, dítě švitoří. Zdeňka ho úspěšně posílá uklidnit panenku do pokojíčku. Vysvětluje: "Tenhle způsob jsem taky našla v knížkách. Bohužel už nemám maminku, nemůžu se jí zeptat asi  tak na tisíc věcí. Tím pádem jsem  si nakoupila spoustu knížek. Ptala jsem se i mojí paní profesorky  na flétnu, která má dvě děti, jak to  zvládala. A ona říkala, že nejdůležitější je být ve výchově důsledný. Na Andreu to funguje.  Když vzteklému dítěti rodiče povolí, je to strašná škoda. Když dětem nevymezíte hranice, tak jsou  vlastně zmatené, potřebují je." 

Image

"Ne, ne. Já to odděluju. A sna-žím se před zkoušením chodit  ráno cvičit, abych se nastarto-vala."
Jak to bylo po Andrejce?
 
Těhotenství vám sluší.
"Jo? Hele, Andrej," obrací se  Zdeňka na dcerku. "Teta mě pochválila. Uděláme jí čaj, jo? Dáme do něho takovou dobrůtku. Zavařené ovoce, co mi donesla kamarádka Dita."
    Čaj opravdu chutnal. V létě mají  s kamarádkou, která taky porodí,  domluvené, že mužům svěří kočárky a budou zavařovat. Žádníkovy však brzy čeká ještě jedna  důležitá životní etapa. Stěhování  do nového domu. Současné bydlení už nevyhovuje. V ložnici jsou například tři postele vedle sebe.  Dvě velké a malá pro Andrejku. 
{mospagebreak }
Spíte ve třech?
"Odmalička. Ráno je budíček!" 

Budete spát i ve čtyřech? 
"Ne, protože se nevyspím. And-rejka se hne a já jsem vzhůru.  Těším se, že v domečku bude  mít svůj pokojík."
Image

Co té ještě baví, Andrejko?  "Minidisko," odpovídá Andrejka. Zdeňka vyzvídá: "A kam chodíš  na minidisko? S tatínkem u moříčka, vid?""Bydlíme tam a dáváme si tam  pálečky," doplňuje Andrejka.  Zdeňka, která je zastánkyní  zdravé stravy, vysvětluje: "Byla jsem tři dny mimo, přijela  jsem a Andrejka říkala: ,Měli  jsme se báječně. Tatínek mi láno dělal pálečky a vajíčka, to, co  ty nemáš láda, a bylo to báječný. ` " (smích)Zdeňce mlsání s taťkou nevadí.  "V sobotu ráno, když jim udělám kakao, tak Andrejka budí  Radka: ,Tatínku, doblý láno,  vstávej, vstávej, maminka nám  udělala to výbolný kakao! ` A pak  mu dodá šeptem do ucha: ,A teď  si uvaříme ty pálečky. ` " (smích)  Andrejka ráda zpívá, lyžuje  a kouká s taťkou na sport. Drží  pěstičky, a když se nedaří a tatínek je smutný, přijde a pohladí  ho: "Tatínku, to je jenom spolt!"  "A to je pro mě rodinné štěstí,"  říká s úsměvem Zdeňka.
Image 
Betynka 4/2006

Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání