Thumbnail image

Všechno má svůj rytmus

ZDEŇKA ŽÁDNÍKOVÁ VOLENCOVA (42) A RADEK ŽÁDNÍK (45)

děti: Andrea 15, Jana 11, Zuzana 6, Jiří 4

ZDEŇKA A RADEK JSOU SPOLU 15 LET. ONA JE HEREČKA, HUDEBNICE A BÁSNÍŘKA, ON EKONOM A SPORTOVEC. DVA ÚPLNĚ JINÉ SVĚTY. I PROTO PRÝJEJICH RODINA TAK DOBŘE FUNGUJE.

 

Nejmladšího syna Jiříka porodila Zdeňka v devětatřiceti letech, dva roky po dceři Zuzance. Přiznává, že to byl obrovský záhul, přestala tehdy spát a cítila se úplně vyčerpaná.

„Hrozně jsem se chtěla vrátit zpátky ke svému normálnímu životu. Ale tělo bylo na fyzickém limitu.“ Zdeňka prý byla vždy velmi ambiciózní a chtěla úplně všechno -rodinu, práci, úspěch, popularitu, skvělé zázemí. Ale s dětmi pochopila, že na chvíli musí absolutně rezignovat sama na sebe. Dnes už je jinde. „Seberealizace je nesmírně důležitá. Není mou přirozeností být jen doma," dodává.

Když poprvé odjela od svých dětí na zájezd, netrpěla výčitkami ani neměla strach, byla jednoduše šťastná. „Když teď odjedu třeba na dva dny, vím, že se o sebe bez problémů postarají, udělají večeři, velké malým vyčistí zuby a řeknou místo mě pohádku, zkrátka se beze mě rodina obejde," líčí. Vracení k profesi ale mělo svůj rytmus. Aby vše stíhala, přiznává, že má paní na domácnost. „A už neuklízím, než má přijít," směje se.

Věci dělíme na důležité a nedůležité

Během návštěvy nám Radek na terase rodinného domu nalévá prosecco, nejstarší dcera Andrea zase servíruje vlastnoručně upečený koláč. „Když někdo z dětí přijde s tím, že by chtěl nový telefon, za-kroutím hlavou. Dopřejeme dětem všechno, co chtějí, ve smyslu kroužků, hudby a vzdělání, ale věci ne. Takhle mě vychoval tatínek. A udělal nejlíp, jak mohl. Navíc je rozdíl, jestli si něco zaplatíte sami, nebo na to dostanete. Andrejka třeba teď začíná chodit na brigádu, bude cvičit s malými dětmi," říká Zdeňka. Rodina si pochvaluje, že žije na malém městě, kde je všechno krásně po ruce - škola, gymnázium, kroužky, sportoviště. Žádné složité rozvážení. „Holky mají kredit ve zdejší Zdravé výživě, když si nestihnou udělat svačinu, koupí si ji tam. Za poslední rok jsem svačinu dělala asi dvakrát," dodává Zdeňka s tím, že obstarat chod rodiny se čtyřmi dětmi není zdaleka tak složité, jak se může na první pohled zdát, chce to jen systém a řád. O to víc si pak celá rodina o víkendu a prázdninách užívá ne-řád.

Stihnout nestihnutelné

Kromě hraní v Dejvickém divadle, moderování společenských akcí a psaní scénářů pro hudební projekty Jaroslava Svěceného dnes Zdeňka stíhá i svůj Nadační fond Zdeňky Žádníkové.

Naposledy změnili k nepoznání dětské psychiatrické oddělení v pražské motolské nemocnici, chystají projekt na pardubické chirurgii a v břeclavské nemocnici. „Jsem ráda, že už nadační fond nepotřebuje můj obličej, funguje sám díky výsledkům naší desetileté práce a má stabilní sponzory, kteří jsou dnes i mými přáteli. Baví mě, že jsem našla skvělé lidi ve firmách, jako je Dermacol, Nobilis Tilia nebo Magnet Blanche Porte / Pack-way," konstatuje.

WWW.MARIANNE.CZ

ŘÍJEN2017

Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání