Zdeňka Žádníková Volencová

Herečka a čerstvě trojnásobná maminka je nejšťastnější doma, se svojí rodinou.z3


Nejlepší dárek:

Nadělil mi ho můj muž Radek před deseti lety. Přála jsem si modré z nebe a skutečně jsem ho dostala. A rozhodně to nebyla čokoládová bonboniéra.

Nejlepší lék na špatnou náladu:

Milovat se. A pak všechny ty dobré a osvědčené způsoby jako složit metrák dřeva, okopat zahradu, jít do lesa a vrátit se za tři hodiny nebo propotit triko na cvičení. Velmi záleží na tom, co anebo kdo a čím vám tu špatnou náladu způsobí...

Nejlepší dovolená:

Ta teprve bude, až budou děti větší. Teď se podřizujeme jejich představě ideální dovolené, což je moře, písek, minidisco a bábovičky... Chlácholím se dostatečným množstvím přibalené literatury. Těším se - jednou - na srpnovou Provence a Toskánsko na kolech, bez vět typu: Kdy už tam budeme, mami? Je to ještě daleko? Potřebuju čůrat a mám žízeň...

Nejlepší seriál:

V poslední době mě bavili a zaujali Tudorovci na kanálu HBO. Z českých pak vede Taková normální rodinka a Cirkus Humberto.

Nejlepší rada:

Jednoznačně: Míň mluv a víc poslouchej.

Nejlepší film:

Drama Marcela Carného Děti ráje z roku 1945, ke kterému napsal scénář Jacques Prévert. Nejlepší drink:

Jahodový koktejl a pravé šampaňské.

Nejlepší muž:

Pro jistotu napíšu pravdu - ten můj. Co kdyby si to přečetl...

Nejlepší píseň: Hudba je nejrychlejší cesta k lidskému srdci, takže píseň ve správný čas na správném místě dokáže divy i s ukrutně racionálním lidským tvorem... A to je na ní to krásné. Vaše nejlepší vlastnost: Spolehlivost.

Nejlepší polibek: Uslintaný... Od kečupu nebo čokolády, mnohokrát opakovaný, nejlépe v sobotu kolem čtvrt na sedm ráno. Od mých dcer.

Nejlepší knížka: Záleží na žánru. Pokud se bavíme o knížkách s tématem historie, tak Egyťan Sinuhet od Mika Waltariho. Z románů Márquezova Láska za časů cholery, z fejetonů cokoliv od Martina Komárka. Mým posledním čtenářským úlovkem je kniha Denisy Proškové Neberte si to osobně, u které jsem se smála nahlas.

Nejlepší sport: Rozhodně tanec a pak také jízda na kole.

Nejlepší zvíře: Chovatel ze mne nikdy určitě nebude, ale rozrytá zahrada od myší zajistila našim dcerám kočku.

Nejlepší dosavadní role: V divadle to byla kdysi vražedkyně Fay v Ortonově Lupu v Dejvickém divadle. V současné době mne baví komedie Dámská šatna v Divadle Palace a těším se na srpen na Pražský hrad na Fámu v Jindřichovi IV. Z televizních rolí pak určitě Ivana Rubešová v Rodinných poutech, později Velmi křehkých vztazích.

Nejlepší vzpomínka na dětství: Sekáme louky, sušíme seno, svážíme ho do stodoly a fukarem foukáme na mláta. A pak v těch výškách pořádáme bitvy. Večer nás štípe tělo z osin a kamarádi, pražští alergici, jezdí na pohotovost do Sušice.

Připravila: Martina Vlčková

Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání