Thumbnail image

  • Jak to vypadá, se svými dcerami Andrejkou (7) a Janičkou (3) se opravdu nenudíte. Zbývá vám vůbec čas si alespoň na chvíli odpočinout?
Z. Ž. Možná to bude znít divně, ale nejvíc si odpočinu v práci - v divadle. Je to místo, kde mám čas jen sama pro sebe. Vypínám a přestávám se soustředit na mateřské logisticko-manažerské rádovánky a řeším záležitosti ryze nepraktické, třeba postavu Kateřiny Ivanovny.
  • Překvapuje mě, že jste jako způsob relaxace nezmínila třeba jógu, protože vaše jméno je často spojováno se zdravým životním stylem.
Z. Ž. Je pravda, že dřív jsem hodně sportovala. Chodila jsem na hodiny aerobiku, do posilovny, zaběhat si, zkrátka dělala jsem cokoliv, při čem se mi zvýšila "tepovka" a propotilo tričko. Poslední rok jsem ale sportu moc nedala a spíš než tělo jsem cvičila mozek. Psala a fotila jsem knížku pro děti Ve znamení motýla a od konce října bude k dostání v knihkupectví. Do toho jsem zkoušela novou divadelní hru Dámská šatna a zároveň točila nové díly seriálu Velmi křehké vztahy. Přiznávám, že toho bylo moc a tělo se mi na oplátku za to, jak jsem ho zanedbávala, pomstilo. Léto bylo ve znamení antibiotik.
  • Pomstilo? A jak? Nikde nic neříkali, nikde nic nepsali...
Z Ž. To snad není důvod k medializaci. Všechny nemoci jsem profesionálně zvládla vyléčit během letnich prázdnin a v září nastoupit fit do práce. A teď už se zase snažím alespoň dvakrát týdně cvičit:Řada zaměstnaných maminek říká, že by se také potřebovaly hýbat, ale že nemají čas.
  • Ani vy toho nemáte málo. Jak to děláte, že si ho dokážete najít?
Z. Ž. Jakmile máte práci a na starost děti plus domácnost, tak opravdu není jednoduché nepodlehnout.každodennímu kolotoči, kdy musíte zvládnout tisíce úkolů. Je to o tom, jak rodina funguje, umět si věci správně.načasovat a rozdělit si s manželem, kdo se o co postará. A protože vím, co všechno to obnáší, obdivuju všechny ženy, které chodí do práce, a přesto si ten čas pro sebe umějí najít.
  • Víkendy trávíte společně?
Z. Ž. Andrejka chodí do školy a Janička do školky, takže. si mě ani manžela v týdnu moc neužijí, a proto nás chtějí mít o víkendu jen pro sebe. Dělá jim radost, že víkendy na rozdílod všedních dnů nemají skoro žádný řad. Když mohou zůstat v pyžamu až do oběda a přitom se dívat na Fantomase, jsou šťastné jako blechy. Sama jsem to jako dítě milovala.

Thumbnail image

  • Zmínila jste se o knížce pro děti, kteroujste napsala. Říká se, že psaní je vlastně také způsob relaxace.
Z. Ž. Do jisté míry to u mě fungovalo. Psala jsem příběh dvou holčiček, takže jsem se pravidelně na několik hodin uzavřela do dětského světa a zapomněla na svět dospělý. Moc mě to těšilo a je pravda, že jsem se ve chvílích, kdy jsem příběhy vymýšlela, cítila šťastná: A je fajn, že prodejem knížky získám finanční prostředky pro svůj nadační fond.
  • Nějakou "venkovní údržbu" provádíte? Masáže, kosmetiku...
Z. Z. Pravidelně si na jaře a na .podzim dopřávám lymfodrenážní masáže, které jsou výborné na vyčištění organizmu od toxických látek. Pokud to má fungovat, je to sice poněkud bolestivější záležitost, ale vydržím, protože díky nim získá tělo spoustu nové energie. Na obličej používám krém z řady Protective od Dermacolu, která je určena k péči o citlivou pleť, a jsem s ním. spokojená. Na kosmetiku jsem byla objednaná třikrát a třikrát jsem se omluvila.
  • Byla jste jedna z prvnich vyznavaček biostravy. Jste ji stále?
Z. Ž. Samozřejmě a mám radost, že biostrava a zdravý životní styl už nejsou jen otázkou klubu vyvolených, ale začínají být něčím, co je obecně považováno za správné. I když vím, že jsou na trhu firmy, pro které znamená slovíčko bio hlavně dobrý byznys, jsou na něm i výrobci, kteří nabízejí kvalitní zboží a bojují za něco, co má smysl. Chybou podle mě je, když se podporuje a považuje za normální něco takového, jako jsou třeba silikonová prsa nebo hormonální antikoncepce. Za pět deset let snad svět zmoudří a takzvaně "in" bude přirozenost.

Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání