O tom, že je Zdeňka Žádníková-Volencová vytíženou  herečkou, není pochyb. Například ve Velmi křehkých  vztazích se jako Ivanka objevuje dvakrát týdně už od doby, kdy se seriál jmenoval Rodinná pouta. Přesto ji však  nedávno v počtu natáčecích dní trumfla dcera Andrejka.

 

Při smlouvání místa schůzky jsem musela  být pravděpodobně stižena zatměním mozku: Dočista jsem zapomněla na všechno, co  vím o jejích zdravých životních návycích, a pozvala jsem Zdeňku do nejcukrárnovatější cukrárny. Vybrala si jen kávu. A ještě byla  tak hodná, že mi pomohla hlídat oba syny,  které jsem shodou okolností musela vzít s sebou. "To je  naprosto nádherná raketa,"  tvrdila seriózně nad jedním z obrázků. "Prosila bych přidat tři červené kosmonauty ve  skafandru a nějakou planetu." Pokud vám z toho vyplývá, že naše setkání bylo nakonec pohoda, nemýlíte se.

Strašně se omlouvám. Neuvědomila  jsem si, že nic z toho, co je tady kolem  nás lákavě vystavené, byste si k snídani  nedala...

Fakt ne (úsměv), ale vy si to klidně  dejte. Já bych vůbec nemohla fungovat, půl  dne by se moje tělo věnovalo jen zpracovávání dortu se šlehačkou, okamžitě by se mi  chtělo hrozně spát. Docela často se mě lidi  ptají, jak to všechno stíhám, jak je možné,  že nejsem unavená. Říkám jim, že na to se  musí správně jíst, nezanášet se zbytečnostmi. Vždyť já ani moc nespím a nevadí  mi to. Cítím se dobře a energie mám  spoustu.

To by se mi taky náramně hodilo. Co  bych tedy měla udělat třeba ráno?

Dobře nastartovat tělo, vypít sklenici vody s citronem. Metabolismus vám  poděkuje... Jste si jistá, že to tam chcete  psát? Nerada bych vypadala jako někdo,  kdo rozdává nevyžádané rady a chrlí kolem sebe názory na zdravou výživu. Ať  si každý dělá se svým tělem to, co uzná  za vhodné. Každopádně - mám své stálé  přirovnání - organismus je jako auto.  Podle toho, jak kvalitní palivo natankuje, tak taky jede.

Když si ale představíme stravování  jako benzinovou stanici, pak doma jste hlavní zásobovatelkou vy. Jak  se vám daří nebo nedaří přimět ke  zdravému stravování zbytek rodiny?

Janinka je ještě maličká, takže v tomhle směru je dost rukojmí maminky. (úsměv) To znamená, že si spolu  ráno pochutnáváme na takových dobrotách, jako je ovesná kaše. Manžela  nechávám na pokoji, je dospělý, ví nejlíp  sám, co by měl nebo neměl. Mlsálek  Andrejka, které je šest let, se pravidelně  vytrácí baštit k babičce a já dělám, že to  nevidím. (úsměv)

Spousta zdravých ingrediencí se dá  při vaření do jídla šikovně propašovat a jsou pak strávníky snědeny  bez povšimnutí. Který výrobek z vaší kuchyně se tváří nenápadně a přitom jsou v něm nevídanosti?

Určitě lívance. Ty vážně klamou tělem. Doopravdy si  myslím, že pokud si manžel nepřečte tenhle článek, tak  ho v nich ty jáhly, otruby a klíčky ani nenapadne hledat.  (úsměv)

Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání