Rodinná pouta - rozhovor

Herečku pražského dejvického divadla Zdeňku Žádníkovou-Volencovou už tři čtvrtě roku pravidelně vídáme v seriálu Rodinná pouta. Hraje v něm Ivanku, jednu z Rubešových dcer, ženu v nejlepších letech, která po dvou nešťastných manželstvích hledá muže pro sebe a tatínka pro dvě děti.
Roli Ivany jste získala konkursem. Jak probíhal?

Šla jsem na konkurs, ale moc se mi na něj nechtělo. Moje dvouletá dcera Andrea zrovna v noci zlobila a já spala jen asi dvě hodiny. Přišla jsem tam pobledlá, unavená. Vzhledem k tomu, o jaký typ role se jednalo, to ale bylo to pravé. Ivana jako matka dvou dětí také po ránu nehýří optimismem.

 

Co máte kromě zdvojeného příjmení ještě společného?

Konfekční velikost a to, že se nelitujeme. Na té postavě je mi sympatické, že je schopná sebeironie, což u žen nebývá úplně zvykem. Není zaměřená na kariéru jako starší sourozenci, prostě se jí, jak se říká, začala "zapalovat lejtka" dřív než ostatním. Jenže měla smůlu na partnery, takže ted' dohání ztracené mládí.
Image
Ivanka se s prací zrovna nepřetrhne a moc ráda nakupuje. Co vy?
Poté co jsem s kostymérkou absolvovala doslova dálkový pochod po desítkách butiků, abychom Ivanu správně oblékly, už nechci obchody s oblečením ani vidět. Hrozně ráda ale nakupuji jídlo. Různé nové potraviny a bio produkty, na to jsem ulítlá.

Ráda vaříte?
Nesmírně. Baví mě zkoušet různé recepty.

V seriálu k vám chodí uklízet posluhovačka. Chtěla byste ji mít k dispozici i doma?

No jistě! Nesnáším uklízení, luxování, žehlení - to je smrt. Prádlo se snažím věšet tak, aby se nezmačkalo a nemuselo se moc žehlit. Přijde mi to jako totální ztráta času. Protože jsem pracovně hodně vytížená, trávím čas raději s dcerou Andrejkou.

Kolik jí je let?
Dva roky. Právě teď stále hraje bud' "kolo - kolo mlýnský", takže se pořád točíme dokolečka, nebo chce tancovat, což znamená různě se hýbat na muziku Děda Mládek Illegal Band.

Ale zpátky k seriálu. Rodinná pouta mají mít víc než sto dílů, nebojíte se zaškatulkování do určitého typu?
Ne, to záleží na mně, jestli se do toho šuplíčku nechám strčit. Ivanka je jen další z mých postav. V Dejvickém divadle, které je pro mě prioritou, mám roli v Bratrech Karamazových, v Čechovových Třech sestrách, v Mozartově Kouzelné flétně a tak dále. To jsou úplně jiné postavy.

Kvůli natáčení jste si minulou sezónu vzala v divadle volno. Stýskalo se vám?
Sice jsem si vzala rok volno, protože jsem nevěděla, co bude tak velké natáčení obnášet, ale představení jsem normálně hrála dál. Nic nového jsem ale nezkoušela a po tom se mi stýskalo. Ted jsem se zase zapojila do práce, jednak s mladým slovenským režisérem Marianem Amslerem, jednak to bude něco s Petrem Zelenkou.

 

Musela jste kvůli seriálu nějak zásadně změnit vzhled?
Ne, ale nesmím se bez dovolení stříhat, nesmím se opalovat a nesmím ztloustnout ani zhubnout. Zůstat stejná, to mám ve smlouvě.

Kontakt

Zdeňka Žádníková
V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat. Položky označené * prosím vyplňte. Děkuji
Zadejte prosím své jméno!
Zadejte prosím svůj e-mail!
Zadejte svůj telefon
Napište svou zprávu!

Sociální sítě

Odkazy

Vyhledávání